August 26, 2016

Langit sudah terang namun sepertinya matahari belum kelihatan. Terlampau pagi mungkin. Kabut tebal masih terlihat memayungi kaki Gunung Kerinci, sementara puncaknya tidak terlihat lantaran tertelan awan. Udara pagi yang dingin menusuk tulang tidak sanggup menghalangi niatan saya untuk berjalan menyisir…
on August 26, 2016 02:22 AM tagged with Kab Kerinci

August 25, 2016

“Ratu Elizabeth pernah minum teh ini,” ucap Pak Sriwarno bangga. Memang sudah rahasia publik bahwa teh Kayu Aro digemari oleh bangsawan Eropa. Termasuk di antaranya Ratu Inggris dan Ratu Belanda. Teh produksi Kayu Aro dengan grade tertinggi lazimnya dikirim ke…
on August 25, 2016 02:23 AM tagged with Kab Kerinci

August 24, 2016

Sudah seminggu ini saya menggunakan Xiaomi Redmi Note 3 Pro sebagai pengganti Lumia 950 yang telah saya jual. :’-( Berhubung sekarang kedua ponsel yang saya gunakan adalah Android, jadi “gatal” rasanya untuk membandingkan keduanya. Sebelumnya saya menggunakan kombinasi Windows 10 Mobile dan Android dalam wujud Lumia 950 dan Zenfone 2 ZE551ML. Kedua ponsel ini bisa dikatakan memiliki spesifikasi yang cukup dekat sehingga duel Redmi Note 3 Pro vs Zenfone 2 bakal menyajikan “pertandingan” yang berimbang.

Nah, tak perlu panjang lebar, langsung saja ya.

Dimulai dari Zenfone 2 terlebih dahulu. Sudah satu tahun lebih ponsel ini menemani saya dan sayang sekali sekarang kondisinya agak sakit-sakitan akibat sempat dua kali jatuh terhempas dengan keras. Hebatnya, tidak ada fisiknya yang rusak, cuma lecet minor, namun agaknya dia menderita luka dalam pada layar LCD-nya, yaitu terkadang sulit dipencet serta notification area terbuka dengan sendirinya. Untunglah secara umum masih bisa dipakai.

Kelebihan Zenfone 2 adalah:

  • Mantap digenggam, tidak licin.
  • Double tap to wake.
  • Speed dial.
  • Gorilla Glass 3.
  • ZenUI lebih fleksibel dibanding MIUI, khususnya dalam hal penataan icon.

Tentu saja kelebihan Zenfone 2 tersebut menjadi kelemahan Redmi Note 3 Pro. Feature double tap to wake barangkali bisa digantikan oleh finger print sensor, sayang sekali finger print sensor Reno 3 Pro tidak setangguh Vivo V3Max yang pernah saya review.

Sedangkan hal yang saya suka dari Reno 3 Pro adalah:

  • Layar lebih jernih.
  • Saat layar hendak memasuki time out, layar tersebut meredup terlebih dahulu, jadi ada semacam peringatan sebelum layar mati.
  • Menurut spesifikasi, Reno 3 Pro tidak mendukung fast charging tapi proses isi ulang baterai cukup cepat meski kapasitas 4000 mAh. Zenfone 2 juga dilengkapi fast charging namun lamanya proses isi ulang baterai hampir sama, padahal hanya 3000 mAh.
  • Saat digunakan untuk menelpon, jika lawan bicara mengangkat telpon, ponsel akan bergetar (vibrate), demikian juga jika lawan bicara menutup telpon.
  • Tiga tombol Android di bagian bawah dilengkapi lampu.

Selain hal-hal di atas, ada dua hal menarik yang ingin saya paparkan.

Yang pertama adalah tampilan layar keduanya saat dilihat menggunakan kacamata hitam. Tampilan Zenfone 2 nyaris tak berubah sedangkan Reno 3 Pro memperlihatkan efek pelangi. Efek pelangi ini mengurangi kenyamanan bila kebetulan saya sedang menggunakan kacamata hitam.

Zf2 vs Reno 3 Pro - tanpa kacamata hitam - text - kecilZf2 vs Reno 3 Pro - pake kacamata hitam - text - kecil

Yang kedua adalah gencarnya “tuduhan” terhadap Zenfone 2 yang menyatakan bahwa ponsel tersebut panas saat dicharge, apalagi ada fitur fast charging. Ketika kedua ponsel saya charge dalam waktu bersamaan dan sekitar 30 menit kemudian saya pegang, ternyata Reno 3 Pro terasa lebih hangat. Kemudian saya menekan *#*#4636#*#* untuk menampilkan informasi ponsel, terlihat bahwa ternyata memang benar Reno 3 Pro lebih hangat.

Charging - Zenfone 2 TemperatureCharging - Reno 3 Temperature

Trus siapa pemenangnya? Ya kalau saya sih lebih pilih Zenfone 2, hehe. Buktinya, dalam kondisi kurang sehat saja tetap saya pakai. Tapi bukan berarti Reno 3 Pro jelek lho yach.

The post Redmi Note 3 Pro vs Zenfone 2 ZE551ML appeared first on Blog Oom Yahya.

on August 24, 2016 11:42 AM tagged with Gadget
And lands her eyes on a beautiful parrot. Lovely plumage and everything. She goes to the store owner and says, "I want this parrot. How much is it for?" The shop owner says, "2000 dollars" The lady...
on August 24, 2016 05:31 AM tagged with Uncategorized
Kuli-kuli diangkut dengan kapal dari Jawa Tengah ke pantai Barat Sumatera. Kemudian dengan truk-truk barang, mereka dipindahkan lagi ke hutan hujan di tinggian Kerinci yang mereka namai Kayu Aro. Tugas mereka kala itu hanya satu, membabat hutan untuk ditanami teh.…
on August 24, 2016 02:21 AM tagged with Kab Kerinci

August 23, 2016

“Uhuk pandak itu badannya pendek,” terang Pak Kasim. “Pendekan mana sama saya?” tanya saya setengah mencoba mengklarifikasi relativitas dari makna pendek di dalam kalimat bapak penjaga hutan itu. Pak Kasim tertawa lebar, mengisyaratkan bahwa uhuk pandak itu bukan hanya pendek,…
on August 23, 2016 02:19 AM tagged with Kab Kerinci

August 22, 2016

pompong

jack

bisa di bayangkan menaiki perahu sekecil ini dan di terjang ombak besar ya pasti terguling. dan di tambah kapasitas nya yg terlalu berat sebanyak 17 orang, padahal perahu nya cuma bisa menampung 10...
on August 22, 2016 11:38 AM tagged with Uncategorized
“Sepatu saya jebol, dibakar saja,” sahut Leo yang terdengar seperti bercanda. Ternyata tidak. Benar-benar sepasang sepatu yang dipakainya itu dibakarnya di pinggir Danau Gunung Tujuh beserta dengan sampah-sampah plastik yang lain. Leo sudah menyiapkan sepatu lain untuk cadangan tentu saja.…
on August 22, 2016 02:18 AM tagged with Kab Kerinci

August 21, 2016

Menuju Startup Digital

yahya kurniawan

Sebagai orang yang bergelut di bidang IT, siapa sih yang tidak kepingin punya startup yang bisa diandalkan untuk memberikan penghidupan yang layak, baik untuk sang pendiri maupun juga untuk banyak orang yang terlibat di dalamnya? Saya jelas kepingin.

Hanya saja selama ini saya merasa mendirikan sebuah startup seolah adalah hal yang “unreachable” buat saya. Saya memang memiliki kemampuan pemrograman dan sering juga menerima pembuatan aplikasi, khususnya aplikasi database untuk perusahaan kecil menengah, namun kemampuan tersebut berguna untuk pembuatan aplikasi berbasis web. Sedangkan trend saat ini adalah mengarah ke aplikasi di atas platform ponsel cerdas, seperti Android atau iOS.

Tambahan lagi, selama ini saya selalu bekerja sendiri, single fighter. Padahal untuk membangun sebuah startup sudah bisa dipastikan dibutuhkan orang-orang yang kompeten, nyaris mustahil dikerjakan sendirian.

Maka ketika ada sebuah gerakan nasional berjudul “Gerakan Nasional 1000 Startup Digital”, saya tanpa ragu mengikutinya. Gerakan ini akan memberikan pelatihan dan pembinaan kepada calon-calon pengusaha digital hingga akhirnya terbentuk 1000 Startup baru.

Tentu saja yang mendaftar gerakan ini akan sangat banyak sekali sehingga akan ada proses seleksi dalam beberapa tahap. Bagi saya, yang penting bukanlah pasti lolos seleksi atau tidak. Kalau lolos seleksi bahkan hingga bisa mendirikan sebuah startup, tentu saya akan sangat bersyukur. Tapi bila tidakpun, saya bakal banyak menimba ilmu.

Seperti di acara tahap pertama – yaitu Ignition – yang saya ikuti beberapa hari yang lalu. Dalam acara ini, peserta semacam diberi motivasi tentang pendirian startup. Beberapa kisah sukses dipaparkan di acara ini, termasuk tinjauan dari sisi legalitas juga ada.

Dalam Ignition tersebut, hal yang cukup menancap kuat dalam benak saya adalah pembentukan tim yang solid saat hendak membangun startup. Seperti yang saya ceritakan di atas, selama ini saya lebih banyak bekerja sendiri dan memiliki kelebihan di bidang teknis. Sementara hal yang kurang saya kuasai adalah soal pemasaran dan desain antarmuka. Jadi, saya perlu mencari orang-orang dengan kriteria tersebut untuk membangun sebuah tim yang solid. Barangkali ada yang mau mendaftar? Hehe.

Satu hal lagi adalah masalah legalitas. Jujur saja, beberapa waktu yang lalu saya sudah sempat hampir membuat sebuah produk aplikasi namun terbentur oleh regulasi-regulasi tertentu. Dalam acara Ignition, pak Menkominfo Rudiantara memberi sebuah wejangan bahwa “lebih baik minta maaf daripada minta izin”. Artinya, bila kita memiliki suatu ide aplikasi yang diyakini bakal memberi manfaat bagi orang banyak namun belum ada atau malahan sedikit membentur regulasi tertentu, tetaplah jalan untuk membangun aplikasi tersebut. Tentu saja dalam koridor tertentu ya, misalnya tidak sampai melanggar hukum atau kriminal.

Jika memang berhasil meyakinkan bahwa aplikasi tersebut sangat bermanfaat bagi masyarakat luas, ya sampaikan maaf apabila ternyata aplikasi tersebut sedikit-sedikit berbenturan dengan regulasi. Menkominfo sebagai pihak yang berwenang tentu akan membantu dengan merevisi regulasi agar aplikasi yang bermanfaat tersebut tetap bisa memberikan buahnya kepada masyarakat luas.

Setidaknya dengan apa yang saya dapat melalui Ignition tersebut, saya menjadi lebih termotivasi untuk membangun sebuah startup. Tinggal sekarang menggali ide, aplikasi apa yang bisa dibangun untuk bisa memberi manfaat pada masyarakat luas. Ada ide? (upss)

The post Menuju Startup Digital appeared first on Blog Oom Yahya.

on August 21, 2016 03:40 PM tagged with Startup
“Di Kerinci inilah manusia dan harimau hidup bertetangga,” ungkap Pak Naufal memulai ceritanya seraya menyesap sisa-sisa terakhir kretek yang sedari tadi dihimpit jari-jari tuanya. Adalah Tingkas, kelompok tetua Kerinci pada zaman yang sudah jauh lewat, mengikat kaul dengan pemimpin harimau.…
on August 21, 2016 02:17 AM tagged with Kab Kerinci

August 20, 2016

PLN memberikan tanggapan di koran batam pos. jadi selama ini membayar di kantor PLN pun kena biaya administrasi bank Rp 2.500. apa ga kaya banget tuh PLN? ...
on August 20, 2016 12:24 PM tagged with Uncategorized
Sebiasanya keindahan dan kesunyian melebur menjadi satu. Di ambang cakrawala tertampak tujuh pucuk gunung yang mengitari danau permai di tinggian Kerinci ini. Hujan gerimis yang sedari tadi mengguyur luasan Kerinci seakan tidak berkesudahan, jaket parasut yang saya kenakan terpaksa ditanggal…
on August 20, 2016 02:13 AM tagged with Kab Kerinci

August 19, 2016

PLN Batam

jack

PLN Batam kalah dalam persidangan untuk menentukan apakah pelanggannya wajib membayar biaya administrasi ke bank setiap melakukan pembayaran tagihan. padahal biaya administrasi nya cuma Rp. 2500,...
on August 19, 2016 01:01 PM tagged with Uncategorized
Selepas Pegunungan Jaya Wijaya dengan lima puncak angkasanya, resmi Gunung Kerinci adalah gunung tertinggi kedua di nusantara. Sayangnya karena minim persiapan dan waktu, kami tidak berkesempatan untuk melakukan summit attack terhadap Gunung Kerinci pada kesempatan itu. “Tidak masalah,” tutur Pak…
on August 19, 2016 02:14 AM tagged with Kab Kerinci

August 18, 2016

your worth is based on the achievement that you made and not based on your enemy's judgment or the judgment of someone that you hate. there should be a clear line to whom you called friend or foe ...
on August 18, 2016 02:04 PM tagged with Uncategorized
Jedar! Kemudian hanya terlihat putih beberapa detik. Telinga berdengung. Saya berpegangan pada batang pohon yang sedari tadi saya duduki. Angga membelalak setengah terngaga. Wahyu dan saya masih berusaha memahami apa yang baru saja terjadi di bawah batang-batang pinus yang berayun…
on August 18, 2016 02:10 AM tagged with Kab Kerinci

August 17, 2016

Lulu pics

jacobian

Lulu pics

Lulu wanted more photos, so here it is then


She’s a great singer and also a great model. You just can’t get enough of her.

Lulu is currently in Singapore, getting involved with fashion catwalk competition there. So expect more beautiful picture from her.😛


Lulu pics

on August 17, 2016 04:00 AM tagged with Uncategorized

Selamat Tinggal, Lumia 950

yahya kurniawan

Saya sudah cukup lama hobi utak-atik komputer, sejak awal 90an. Berbagai sistem operasi sudah saya coba, mulai dari DOS, Windows 3.1x, Windows 95-98, hingga sekarang Windows 10, Linux macam-macam distro (sejak 1998, saat mount floppy disk saja butuh kemampuan hacker), dan Unix Sys V.

Soal aplikasi, macam-macam juga yang pernah saya coba. Khususnya untuk aplikasi office, saya sudah menggunakan WordStar, Lotus 1-2-3, ChiWriter, AmiPro, hingga Microsoft Office. Kalau pas pakai Linux ya Open/LibreOffice.

Dari pengalaman panjang saya itu, saya ternyata merasa sangat cocok menggunakan produk Microsoft. Jadi komputer saya sekarang menggunakan OS Windows 10 dan aplikasi kantorannya Microsoft Office. Sampai-sampai sayapun menulis banyak buku tentang Microsoft Office.

Soal ponsel, saya relatif tertinggal karena baru menggunakan ponsel pada tahun 2001, padahal relatif banyak teman dan saudara saya menggunakan ponsel mulai tahun 1997an. Sejak membeli ponsel pertama, saya selalu menggunakan Nokia. Pernah sekali saya membeli Samsung Galaxy Gio karena sebagai pengamat IT, tentu saya harus familiar dengan Android. Itupun akhirnya saya menggunakan dua buah ponsel dengan ponsel kedua adalah Nokia, sebuah feature phone yang lebih banyak saya gunakan untuk telpon dan SMS.

Ketika Nokia mengeluarkan produk ponsel cerdasnya dalam diri Lumia, sayapun tetap ngefans dan pake Lumia juga. Meski sekarang jadi terbalik, yang dulu mainstream sekarang jadi antimainstream. Jadi bisa dibilang, cuma sekali saya beli non Nokia, selain itu selalu beli Nokia. Lha Asus Zenfone itu? Anu, nek itu saya ndak pernah beli. (ngacir)

Trus?

Nah, dari sejarah singkat di atas, sekarang jadi pada tahu khan mengapa saya suka pakai Microsoft dan Nokia. Apalagi ketika keduanya bekerja sama dan membuat sebuah produk yang dahsyat, wah rasanya begitu sempurna.

Jadi ketika Microsoft merilis Lumia 950, nyaris tanpa pikir panjang saya membelinya. Apalagi saat dirilisnya, Microsoft membawa begitu banyak janji tentang masa depan Lumia dan Windows Phone. Saya jadi makin mantap menggunakannya. Apalagi memang Lumia 950 begitu cantik, sebuah ponsel high-end pertama yang saya beli. Beberapa aplikasi yang terlambat hadir atau malah sama sekali tidak ada di Windows Phone toh bisa tetap saya cicipi di Asus Zenfone.

Namun hanya dalam hitungan 3-4 bulan, semua berubah menjadi kegalauan. Ya, dalam beberapa waktu terakhir ini Microsoft menunjukkan tanda-tanda menyerah dalam pengembangan Windows Phone. Meskipun update masih selalu tersedia dan membuat Windows Phone makin nyaman dipakai, itu tak membuat hati saya makin tenang, justru malah makin galau dengan situasi tak menentu ini. Kalau akhirnya benar-benar “dibuang” oleh Microsoft bagaimana? Meski mungkin terlalu paranoid karena saya yakin Microsoft pasti masih akan mengembangkan Windows Phone (Windows 10 Mobile).

Akhirnya setelah melewati sebuah pergumulan panjang, saya memutuskan untuk menjual Lumia 950 saya. Mumpung masih rada “hangat” sehingga diharapkan masih punya peminat, dan lagi memang kebetulan saya ada kebutuhan. Saya pasanglah iklan di OLX.

Iklan saya pasang pada tanggal 12 Agustus 16 dan sampai tanggal 14 Agustus 16 tidak ada satupun tawaran membeli yang datang. Sebenarnya ya rada-rada senang juga sih, ya udah kalau gak laku ya saya pakai terus. Namun akhirnya tanggal 15 Agustus 16 datanglah sebuah tawaran untuk membeli dan setelah melalui negosiasi yang alot, akhirnya Lumia 950 itu terjual dengan selisih minus Rp 2.500.000,- dibandingkan saat beli. Saya lepas Lumia 950 itu dengan deraian air mata. *halah

Setelah dikurangi dana yang menjadi kebutuhan saya, akhirnya tersisalah sejumlah uang dan saya membeli sebuah ponsel lagi dari sisa uang tersebut. Sebenarnya sih kepingin beli iPhone biar tidak Android semua tapi sudah pastilah sisa uang tersebut tidak cukup jika digunakan untuk membeli iPhone baru (malas ah beli seken, bekas kena keringat orang :p ), jadi ya “terpaksa” beli Android lagi.

Supaya tidak terlalu jatuh banget kualitasnya dibanding Lumia 950, sisa uang tersebut harus dimanfaatkan sebaik-baiknya untuk membeli ponsel terbaik. Di rentang harga itu ada dua opsi yang bisa saya pilih, Zenfone series atau Xiaomi. Tapi ya masa pake hape kok Zenfone semua, jadinya saya memutuskan untuk membeli Xiaomi Redmi Note 3 Pro.

Demikian dongeng tujuhbelasan dari saya, hehe.

The post Selamat Tinggal, Lumia 950 appeared first on Blog Oom Yahya.

on August 17, 2016 03:35 AM tagged with Zenfone
Acap saya singgah di Surabaya, tapi baru kali ini saya mengunjungi Tugu Pahlawan. Pertemuan singkat dengan Fitri membawa saya ke tugu bersejarah ini. Alhasil, ini adalah gambar pertama yang diambil oleh Fitri sesaat setelah kami mencapai tempat ini. Tepatnya di…
on August 17, 2016 02:12 AM tagged with Kota Surabaya

August 16, 2016

let's all gather for one final picture of us. ...
on August 16, 2016 11:17 AM tagged with Uncategorized
Memang dasarnya manusia kota tidak pernah melihat kantung semar. Setiap kali bapak pemandu berhenti untuk menjelaskan nama-nama pohon, kami mengitari pohon untuk mengambil gambar sambil terheran-heran. “Ini adalah kantung semar,” jelas si bapak bertopi biru dongker, “Tumbuhan yang makan serangga…
on August 16, 2016 02:09 AM tagged with Kab Kerinci

August 15, 2016

so charlie hebdo just did it again. by creating carricature that may evoked chaos but at least it's just a picture of 2 moslems people naked and running around. the caption read "dear muslim, loosen...
on August 15, 2016 11:34 AM tagged with Uncategorized
Dari pos masuk yang tidak bertuan, kami melangkah masuk menyusuri jalan setapak yang buram setengah terkubur. Rerumputan liar yang menumbuhi tempat itu sudah tinggi, tanda lama tidak dilintasi. Sementara pada kanan kiri, pepohonan runduk dengan bunga-bunga merah bertebaran tidak merata…
on August 15, 2016 02:08 AM tagged with Kab Kerinci

August 14, 2016

The person who is best suited to us is not the person who shares our every taste (he or she doesn’t exist), but the person who can negotiate differences in taste intelligently — the person who is...
on August 14, 2016 02:57 PM tagged with Uncategorized
He pulled up to work with his sweet new car this morning and I complimented him on it. He replied, "Well, if you work hard, set goals, stay determined and put in long hours, I can get an even better...
on August 14, 2016 02:04 PM tagged with Uncategorized
Pada mulanya adalah hutan, kemudian perkebunan, lantas pemukiman. Kini mereka berpotongan beririsan di dalam garis batas yang semakin lama semakin kabur. Dari desa Kersik Tuo nan permai hingga ke rawa-rawa Ladeh Panjang nan muram. Kerinci bukan hanya hutan dan perkebunan,…
on August 14, 2016 02:06 AM tagged with Kab Kerinci

If you’re obsessed about whitening and brightening your skin, this post’s for you. Today’s skincare compilation consists of 4 skincare brands, each with at least one whitening / brightening skincare product / range that apparently we Asians are obsessed over.

If Google brought you here while you’re searching for a specific product review, I hope you’ll also enjoy reading up about other products featured in this post as well! 😉

The Body Shop Drops of Light & Enrich Not Exploit Campaign

The Body Shop’s Drop of Light promises to:
reveal your most luminous complexion yet with our complete skin‑brightening regime. Suitable for sensitive skin with an array of sensorial textures, each product in this range gives you another dose of brighter skin, day after day.
The Body Shop Drops of Light & Enrich Hand Cream Enabalista_0001The collection consists of Pure Clarifying Foam Wash (not pictured), Pure Translucency Essence Lotion, Pure Healthy Brightening Day Cream & Skin Defence Multi Protection Essence. For more product features, information and prices here. The key ingredient in this range is atlantic red algae extract that is rich in minerals, nutrients and vitamin C which gives its brightening effect. What I love about the range is the scent and how light it feels on the skin. I really enjoy using the Facial Foam Wash. Another key product to highlight is the Skin Defence Multi Protection Essence which boasts to be The Body Shop’s highest protection sun block with the lightest weight texture. And it definitely feels like it… as a plus, it smells great too!
The Body Shop Drops of Light & Enrich Hand Cream Enabalista_0000During the same time of Drops of Light launch, The Body Shop also launched a Enrich not Exploit campaign to show that they
are committed to working fairly with our farmers and suppliers and helping communities to thrive. Our products enrich, but never make false promises and are never tested on animals. For more information about the campaign visit here.

The Body Shop Drops of Youth

Body Shop Drops of Youth range helps to revitalise anti-aging skin by kick-starting the cell repair process and delivering a much-needed hit of supple hydration.

The Body Shop Drops of Youth Enabalista_0000Drops of Youth Cream, Youth Essence Lotion & Youth Concentrate, for full range see here.

Having tried the above three products, I can attest that the range is remarkable light for an anti-aging range. A user-pro tip that I’ve seen from The Body Shop’s Facebook post/advertisement is using both the Drops of Light and Drops of Youth serums together for a double packed brightening and hydrating effect!

Thank you The Body Shop Singapore and WOM PR for sending over the products over for review! <3

Eucerin White Therapy Range

Sun exposure, hormonal changes, skin inflammation, and acne scarring can all lead to problems of hyperpigmentation – a key concern for many Asian women. Specially formulated for Asian skin, Eucerin® White Therapy is clinically proven to reduce the appearance of dark spots to give you visibly brighter skin in just over 12 weeks.

Eucerin® White Therapy acts at the root of the problem – where melanin synthesis occurs. The products are formulated with key ingredients B-Resorcinol and Glycyrrhetinic Acid to prevent excessive melanin production and work to continuously reduce pigmentation. Beyond its melanin-suppressive capabilities, the formula also supports and stimulates the skin’s natural ability to repair damage and helps to prevent signs of premature ageing. 

This range works on dark spots, age spots, melasma, freckles, post-inflammatory stress, and acne scarring to give you a brighter and more even skin tone. Overtime, Eucerin® White Therapy also helps to prevent the reappearance of pigmentation.

Eucerin White Therapy Enabalista_0000

Eucerin is a dermatologist recommended skincare that you’ll find readily available at drug store so it’s no surprise when I adopted this range of skincare for a week that it’s fragrance free and very gentle on my skin. If you’ve got sensitive skin and you’re looking for a range of skincare to help you regain your skin’s fairness without any harsh ingredients, I’d definitely recommend this range! For more information about the range, visit here.

Eucerin & Nivea’s Top 10 Best Selling Products

I don’t even know where to start for this. Here are the top 10 best selling Eucerin, Nivea and Nivea Men’s products!

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Processed with VSCOcam with hb1 preset

From left to right: Eucerin Volume Filler Day Cream, Eucerin pH5 Skin Protecting Shower Oil, Nivea Men Oil Control Brightening Mud Serum Foam, Nivea Men Cool Kick Anti Perspirant Spray, Nivea Lip Balm, Nivea Sun Block, Nivea Firming Body Serum, Nivea Makeup Clear Micellar Water

Obviously I can’t attest to the men’s products, but I can say that even before Nivea sent these over to me, I’ve been using Nivea’s Body Milk Night Whitening Lotion at night, because you know, I also want fairer skin and Nivea products smell so good and are so affordable. Sometimes when I’m not too lazy, I also use the above Firming Body Serum with SPF33 as a day body sun block. I’m also almost finishing the Nivea Micellar Water, and they’ve just me the new updated version which is even better! More on the new products in another separate post! 🙂

Processed with VSCOcam with hb1 presetProcessed with VSCOcam with hb1 preset

Nivea has also launched Extra White Serum Deodorant and Anti Perspirant spray. The key ingredients are 10x Vitamin C and Avocado Oil to smoothen and whiten under arms while keeping them fresh for longer. For Nivea’s whitening deodorant, see here.

Thank you Eucerin, Nivea & The PR People for sending the products over for review! <3

CNP White Peel Home Set

A home-based whitening treatment program that is used in dermatology clinics, it uses the latest Polyhydroxy Acids (PHA) principle. The formula removes dead skin cells and brightens skin tone resulting in clear radiant skin.CNP White Peel Enabalista_0000

For more information, visit their site here. I’ve yet to review this set yet, do look out for my review update on my IG. 🙂

Kiehls’ Nature Powered Masks

Kiehls’ launched two new masks early this year, the TURMERIC & CRANBERRY SEED ENERGIZING RADIANCE MASQUE and CILANTRO & ORANGE EXTRACT POLLUTANT DEFENDING MASQUEKiehls Nature Powered Masks Enabalista_0000 Kiehls Nature Powered Masks Enabalista_0001I love that this is a quick 10 min mask, the cranberry seeds exfoliates the skin in a gentle and natural manner, revealing clean and rejuvenated skin~

Kiehl’s Clearly Corrective Dark Spot Solution

image003image005
2016-02-28 23.27.37

It seems that I might have just reserved the best for the last, in this case. I don’t think I need to say anything else except that this is a truly remarkable blemish clearing product and it delivers the very promise it makes on its product name; Clearly Corrective Dark Spot Solution. I’ve used it on my acne spots on multiple nights and I always find that I wake up to clearer skin and lightened blemish spots… highly recommended!

Thank you Wei-Lin of Kiehls for sending the products over for review! <3

Is there any whitening and/or brightening skincare product that you swear by? Let me know in the comments below!

x

Ena

on August 14, 2016 12:00 AM tagged with The Body Shop Singapore

August 13, 2016

Have you seen my previous post on my belated CNY 2016 happenings and updates?  So, while working on that post, I realized that I’d already published the Etude House Berry Delicious event that I’d earlier scheduled to be part of the post. But while going through my blog drafts folder, I found 2 Etude House related folders that I’ve yet to publish, so here they are! 🙂

Etude House Curl Fix Mascara & Bling Me Prism

So I’d missed this event update from a year ago and I’m not sure if Etude House still carries the Curl Fix Mascara and Bling Me Prism. T_T
Etude House Curl Fix Mascara & Bling Me Prism Enabalista _0001 Etude House Curl Fix Mascara & Bling Me Prism Enabalista _0000Delicious fruity mocktail!Etude House Curl Fix Mascara & Bling Me Prism Enabalista _0002 Etude House Curl Fix Mascara & Bling Me Prism Enabalista _0003Super love the subtle shimmer in the Bling Me Prism collection!Etude House Curl Fix Mascara & Bling Me Prism Enabalista _0004Check out the look I wore using the Bling Me Prism collection! And yes I super love my grey hair (thanks to Chezvous hair salon at Takashimaya~) from a year back!

Etude House Autumn Winter & Wisma One Year Party

Etude House celebrated Wisma’s flagship outlet’s first year party (Time flies! Check out my entry for its opening party here!) and we saw Clarence Lee create wearable autumn looks.
Etude House Fall Winter 2015 Enabalista_0000 Etude House Fall Winter 2015 Enabalista_0001 Etude House Fall Winter 2015 Enabalista_0002 Cute nail treatment products!Etude House Fall Winter 2015 Enabalista_0003 A pic of the makeup Clarence used on the model!

Etude House Fall Winter 2015 Enabalista_0007Etude House Fall Winter 2015 Enabalista_0004 Lovely Halloween 2015 palettes. Etude House’s seasonal palettes are mostly always with very lovely, trendy colours and very value for money! Etude House Fall Winter 2015 Enabalista_0005 Etude House Fall Winter 2015 Enabalista_0006

Etude House Fall Winter 2015 Enabalista_0009 Etude House Fall Winter 2015 Enabalista_0008 The super popular Play 101 Pencil, a Pony x Etude House collaboration that’s now almost indispensable in many girl’s makeup pouch! Some colours are meant to be eyeshadows, others more as a lip and cheek product, it’s best to test and try them out in stores before making a purchase! 😉

Thank you Etude House Singapore for inviting me for the events! <3

An exciting skincare compilation blog post coming up next, stay tuned!

See you over at the other sides!
Youtube | Instagram Facebook | Twitter | Dayre | Snapchat

x

Ena

on August 13, 2016 03:04 PM tagged with Singapore Lifestyle Blogger
Mobil meluncur kencang di jalanan yang diaspal sekenanya. Kami sudah semalaman berada di perjalanan dari kota Jambi dan pagi ini kami disambut oleh matahari Sungai Penuh. Dan hingga matahari sudah miring empat puluh lima derajat di timur, perjalanan belum berkesudahan.…
on August 13, 2016 02:53 AM tagged with Kota Sungai Penuh

August 12, 2016

Alright, so I’m just gonna get the white elephant out of the way first by addressing a very obvious issue that this blog post consists of updates that are about half a year late. In case you’re wondering why, it’s because majority of the events I attend/products sent to me for review are non-obligatory, meaning it’s not compulsory for me to blog about them. So I procrastinate on these updates. That said, I always make it a point to update more promptly on my Instagram (@ena_teo) However because I’m invited as a blogger, I still want to make it a point for me to blog about them! I’ve been on a hiatus on July taking 2 trips abroad with friends so that’s caused quite a delay in my blog post schedule as well. And if you’ve read my previous blog compilation here,  you’ll know that I’m changing to a blog compilation method instead of updating by event/product review so I can be more prompt in my blog updates as well! And if I can say so myself, I think it makes for a more interesting read as a casual reader although it also means that if you’re googling for a specific event/product review that led to my/this post, you’ll end up reading about a few other topics/things that you’re not here for… Well, you gain some, you lose some I guess? Hopefully more gain than loss in my case and yours! 😛 And oh, I’m also counting down to my blog post updates because I’m slowly but surely migrating over to the Youtube platform, I’ve created a Youtube channel (Enabalista) long ago, bought a vlog camera earlier this year and recently acquired a ring light! So you can totally expect my reviews and sharing to transit from blog text to video format! Exciting times huh!!!

Enough with the long introduction, whilst I was prepping the photos for this post, I’m reminded of the interesting Chinese New Year (CNY) events I’ve attended and once again, amazed at how time flies, it literally seemed just like yesterday that the new year started and now we’re way past the half year mark already?! On one hand I’m convicted of what a sloth/major procrastinator I’ve been and yet on the very same note I am very eager to transit over to the weekly vlog format to keep up to date (closer to date, at least, lol) my current/future happenings! Alright, #leggo!

Lazada First Blogger Bazaar

So Lazada invited me for their very first blogger bazaar (and it took me half a year to update about it on the blog, yes I feel bad T-T). And we had a blast just checking out a lottt of items that they stock on their site!

Lazada CNY Media Preview Enabalista_0001Beginning with their beauty segment, Lazada stocks up L.A. Girl makeup.
Lazada CNY Media Preview Enabalista_0002Kinohimitsu body care supplements. They’re offering free shipping with S$60 purchase!

Lazada CNY Media Preview Enabalista_0003If you’re a fan of SK-II, Lazada has it too. So I really like Lazada because their product prices are really competitive. I bought my Canon G7X from Lazada too!

Lazada CNY Media Preview Enabalista_0004Playnomore bags, a popular Korean brand & Michael Kors bags, watches & more.

Lazada CNY Media Preview Enabalista_0005A wide range of jewellery!

Lazada CNY Media Preview Enabalista_0006As well as sunglasses & watches. Apparently Lazada staff says watches are really popular on Lazada!

Lazada CNY Media Preview Enabalista_0007Me thinks these watches, especially the Kate Spade watch is pretty cute! You can find something similar here.
Lazada CNY Media Preview Enabalista_0009Lazada CNY Media Preview Enabalista_0010

Thank you Lazada Singapore for inviting me to the blogger bazaar & for these gifts! <3

My V-Day Goth Look

So #ICYMI, this year’s V-day coincided with CNY and to celebrate my very single-ness, I decided to dress up in a kick-ass attire and make up to head out to KFC dinner with my sister. >U<
CNY VDAY 2016 Enabalista _0000 My eyesight isn’t the best, so I like to snap photos of the board and zoom in on my phone and read the signs, LOL.
CNY VDAY 2016 Enabalista _0001 Our very very disappointing KFC dinner. The chicken pieces were so small and unsatisfying! It was especially bad cause they were running all these ads that really had my hopes up. This is at the Bedok Central outlet (not Bedok Mall). T_T Cheesy BBQ Meltz was the saving grace though! It’s just sad that chicken at KFC is not as tasty as before? 🙁 It was so bad that I didn’t ever want to step back into KFC. KFC has lost so much of its game these days and it’s so sad cause we literally grew up with Macs and KFC. Well, at least thank God Macs is still relevant? HAHA. I feel nostalgic even for fastfood, I know. T_TCNY VDAY 2016 Enabalista _0002 Check out this girl.
CNY VDAY 2016 Enabalista _0003Who’s that???
CNY VDAY 2016 Enabalista _0004Yeappp it’s me!
CNY VDAY 2016 Enabalista _0005MTXX makes everything better, really.

Can’t waste the make up I had on. So cue selfies!
CNY VDAY 2016 Enabalista _0006 CNY VDAY 2016 Enabalista _0007 CNY VDAY 2016 Enabalista _0008 CNY VDAY 2016 Enabalista _0009 CNY VDAY 2016 Enabalista _0010 CNY VDAY 2016 Enabalista _0011

Penhaligons x CNY

Penhaligons invited a small and intimate group of beauty bloggers over for a session at their ION boutique and we indulged (there’s no other way of expressing it) in their fragrances and I seriously enjoyed hearing the staff regaling all these beautiful stories behind each of the scents he was introducing. Such a great story teller he is!
Penhaligons CNY Tea Enabalista_0000Penhaligon’s seriously gorgeous Empressa marbled packaging.

Penhaligons CNY Tea Enabalista_0001Empressa is inspired by the beauty and nacrescence of pearls, precious silks and fine fabrics transported through London to adorn women of power and influence. Shimmering with bright pink pepper, succulent blood orange, dewberry and peach, Empressa’s floral heart is lustrous with the dusky pinks and soft whites of rose and neroli. The sensuous drydown of patchouli and vanilla is sweetened by a blend of cocoa, amber and maltol, with warming cedarwood and rich sandalwood providing depth and sensuality.
Cr: Penhaligons website.

I wasn’t kidding when I say Penhaligon’s staff regales us with stories of their fragrances – they literally speak in these terms you just read above. How else do you define one’s experience with such fine stories and fragrances other than using the word indulge? 😉 #rhetoricalquestion

Penhaligons CNY Tea Enabalista_0003 Penhaligons CNY Tea Enabalista_0002Penhaligons CNY Tea Enabalista_0004Every item a collectible! Penhaligons CNY Tea Enabalista_0005So much love for the tiny fragrance bottle!
Penhaligons CNY Tea Enabalista_0006 Yeap, that’s the awesome Penhaligon’s staff with an impeccable memory and story telling ability. I can’t recall his name (sorry!) but I think he was based at the MBS outlet. He is so good that if you’re thinking of purchasing a perfume and want to indulge in a great Penhaligon’s fragrance profiling experience, I highly recommend calling in first to book an appointment first with this fine Indian staff.Penhaligons CNY Tea Enabalista_0007 Love the box set, so exquisite!Penhaligons CNY Tea Enabalista_0008 Unboxing my Empressa perfume. <3

Nespresso CNY Dinner |  Umutima & Tanim

Have you ever had such a great dining experience that it leaves a deep impression? Nespresso’s CNY dinner was one such dinner. It might have been the excellent cuisine (as an experience at Saint Pierre would warrant nothing short of that), the invigorating coffee or vivacious dinner company but one thing’s for sure, the dinner was nothing short of memorable!
Nespresso CNY Dinner Enabalista_0000Matthieu Pougin, Country Manager of Nespresso sharing about the new flavours and environment friendly measures Nespresso is adopting such as recycling the capsules, before the dinner.

Nespresso CNY Dinner Enabalista_0001 Nespresso CNY Dinner Enabalista_0002 This coffee cocktail martini was so good, guys.Nespresso CNY Dinner Enabalista_0003Love the personalized touch of having my own namecard at dinner! <3
Nespresso CNY Dinner Enabalista_0004 Nespresso CNY Dinner Enabalista_0005One person lou-hei, so fresh!Nespresso CNY Dinner Enabalista_0006 Chef Emmanuel Stroobant
Nespresso CNY Dinner Enabalista_0007 Nespresso CNY Dinner Enabalista_0008 Nespresso CNY Dinner Enabalista_0009Nespresso CNY Dinner Enabalista_0010 Nespresso CNY Dinner Enabalista_0011Nespresso CNY Dinner Enabalista_0012We submitted our new year wishes so these artists could calligraph them for us! Nespresso CNY Dinner Enabalista_0013 Nespresso CNY Dinner Enabalista_0014 Umutima & Tanim, limited edition flavours. I love the rich, sweet flavour of Tanim!
Nespresso CNY Dinner Enabalista_0015Guyssss. This foie gras soup is the bomb. If someone asks me what I’d like my last meal on earth to be, I’d pick this. It was raining while we were having dinner, and there’s just something so comforting and soothing about having a good rich soup while it’s raining outside.
Nespresso CNY Dinner Enabalista_0016 This dessert, I remember it being so special, it’s pepper sorbet, guys. So yes, its spicy and cold. No kidding. It definitely tastes as odd as it sounds, but definitely memorable!Nespresso CNY Dinner Enabalista_0017 By this dish we/I was really full. I couldn’t appreciate it properly. T_TNespresso CNY Dinner Enabalista_0018 Nespresso CNY Dinner Enabalista_0019 Ended the night with a cuppa orange caramel coffee. Don’t ask me how I still remember it without even referring to any notes after 6-7 months. The brain has an amazing way of recalling things. Or maybe it’s because I liked it so much but I couldn’t drink more than 2 mouths cause I didn’t want to risk insomnia. (So much for typing this out at 5.34am after a cup of ice lemon tea after dinner, well at least it’s Saturday tmr and my first appointment is at 2.45pm. T_T)Nespresso CNY Dinner Enabalista_0020 Nespresso also has its own take on red packets. And yes I brought home my dinner namecare! 🙂Nespresso CNY Dinner Enabalista_0021 And my well wishes for my readers, calligraphed by the artist at the event! I hope you caught it on my IG then! 😉
Nespresso CNY Dinner Enabalista_0022 With the boisterous dinner crowd of fellow bloggers+ staff + emcee Benjamin Kheng!

Thank you Nespresso, Saint Pierre and Golin PR for the dinner invite! <3

The Face Shop CC Cushion

TheFaceShop CC Cushion Enabalista_0000(Repost from my IG:)
The Face Shop launched 2 new CC cushions, CC Intense Cover Cushion with 25 hours-lasting moisture and coverage effect and CC Ultra Moist Cushion with 25 hours-lasting moisture and radiance effects. 💁🏻💦Having tried both, I am really impressed with the coverage from the Intense Cover Cushion without feeling too heavy however I personally prefer a more natural (medium coverage) and moisturizing foundation which is the Ultra Moist Cushion version! 💕 The CC Cushions comes in Pure Beige(V103), Apricot Beige(V201) and Natural Beige(V203).

Also, yes The Face Shop has gone through a branding face lift, a sleeker and modern look! Will be sharing more about their recent (yes, not half a year ago, lol, hopefully not half a year later >U<) Tampines One opening and brand revamp!

Fast forward half a year later, I’m still loving the Ultra Moist Cushion and now we have more cover choices!

Thank you TheFaceShop for sending the love! <3

The Body Shop British Rose Collection

When you’ve got your face covered, you can’t neglect your body. (Pun intended). Over the CNY/V-Day period, The Body Shop launched the British Rose collection and my favourites from the range would have to be the shower gel and body scrub. The scent is just lovely without being overly sweet or heavy~! Check out the entire range and prices here.
TheBodyShop British Rose Enabalista_0000

Thank you The Body Shop and WOM PR for sending the parcel over! <3

That’s all for this post. 😉
A skincare compilation blog post coming up next, stay tuned~!

x

Ena

on August 12, 2016 10:10 PM tagged with The Face Shop Singapore

Beberapa waktu lalu saya sudah menulis bahwa Pokémon GO sudah bisa diinstall di Asus Zenfone, khususnya yang menggunakan prosesor Intel. Namun ternyata entah kenapa masih ada juga tipe Zenfone tertentu yang tidak menjumpai adanya game Pokémen GO di Google Play Store. Kalau Anda termasuk pengguna Zenfone jenis ini, jangan khawatir karena sekarang tersedia APK Pokemon GO Untuk Zenfone.

Jadi rupanya pihak Asus memahami bahwa game Pokémon GO ini sedemikian populer sehingga banyak yang ingin memainkannya. Tentu repot kalau pengguna Asus yang notabene sangat banyak jadi tidak bisa main. Jadi mereka berusaha keras supaya semua jenis Zenfone bisa kebagian Pokémon GO.

Hasilnya, tersedia APK Pokémon GO khusus untuk semua Zenfone yang bisa diunduh melalui link ini. Nah, meskipun file APK ini berasal dari Asus, namun standar keamanan Android tetap berlaku. Saat mengunduh file APK langsung di Zenfone, peringatan semacam ini pasti akan muncul. Jangan khawatir, silakan tekan OK.

APK Pokemon GO Untuk Zenfone

 

Lalu ketika akan menginstall, kemungkinan besar akan muncul pula peringatan seperti ini. Jika iya, tekan Settings dan Anda akan dibawa ke halaman Settings > Security.

APK Pokemon GO Untuk Zenfone

Pada halaman Security, gantilah nilai bagian Unknown sources menjadi On.

APK Pokemon GO Untuk Zenfone

 

Kalau muncul peringatan seperti ini, tekan OK. Yakinlah APK ini aman karena berasal dari Asus sendiri.

APK Pokemon GO Untuk Zenfone

Sekarang proses instalasi bisa diulangi lagi dan selamat memainkan Pokémon GO di Zenfone Anda.

Oh iya, hampir lupa. Setelah proses instalasi selesai, kembalikan nilai Unknown source tadi menjadi off lagi ya.

 

The post APK Pokemon GO Untuk Zenfone appeared first on Blog Oom Yahya.

on August 12, 2016 02:54 AM tagged with Zenfone
Saya paham benar apabila peta tua tidak selalu akurat. Saya juga tahu pasti bahwa semakin uzur sebuah peta maka semakin besar kemungkinan realita sudah berlainan dari lekuk-lekuk jalan atau pemukiman yang dipetakan. Namun tidak pernah terbersit di dalam bayangan saya…
on August 12, 2016 02:51 AM tagged with Kab Garut
  • About Planet Conundrum

    Planet Conundrum is a window into the world, work and lives of its contributors and also its certain events.

    If you would like your blog aggregated here, then just contact me[at]jacobian[dot]xyz

  • Feeds